De Valeriusstraat in de huidige vorm is van na ’45 en kreeg er prachtige architectuur voor terug in de Art-Nouveau stijl. De straat ademt evengoed geschiedenis, zo mooi gelegen in het karakteristieke Duinoord. Haarvormers ligt op een hoek en maakt nu volop gebruik van de plek, dankzij een complete make-over.

Licht, ruimte, verlichting en design hebben gezorgd voor een heel prettige winkel, met aparte zithoekjes en voor elke behandeling een aparte unit. Haarvormers oogt vertrouwd en is tegelijk weer helemaal up to date. Bij binnenkomst springt de productenwand van het beroemde Amerikaanse merk Icon direct in het oog. Da’s niet toevallig want Marcel en Anton zijn erg blij met de keuze voor deze unieke productlijn. Marcel: “Icon heeft een overzichtelijke aanbod ontwikkeld van producten die 93% gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten.

Onze zaak is uitgekozen tot concept store voor dit bijzondere merk. Haarkleuring op basis van natuurproducten is uniek in Nederland, altijd was er sprake van chemische toevoegingen. En altijd zijn er klanten die op een of andere manier allergisch zijn. Dat is nu voorbij. Daarom krijgt het ook zoveel aandacht in onze zaak. Het is een shop in shop concept en Anton en ik merken het aan een toename van klanten die specifiek hun voorkeur hebben voor dit merk. En dan hebben we het echt niet alleen over de expats.”

Het geheim van een goede kapsalon zit hem natuurlijk behalve in de producten vooral in de mensen die er werken. Vakmensen die de klanten bij naam kennen en weten wat de klant wil. Marcel en Anton realiseren zich dat maar al te goed. Zestien jaar geleden begonnen ze op deze plek, dit is de derde verbouwing. Anton: “Om de zoveel jaar moet je je zaak een face lift geven. Alles wordt intensief gebruikt en de mode verandert. We willen mee, fris blijven en voortdurend kijken naar betere producten. Vandaar dat we volledig zijn overgestapt op Icon. Onze klanten willen niet anders en wij willen niet anders”.

De enige icon conceptstore in de regio